De Hunnerberg

Office extension the Hunnerberg

  • De kantooruitbreiding is gesitueerd binnen de muren van Justitieel Jeugdcomplex de Hunneberg in Nijmegen. Een complexe situatie met het oog op beveiliging, maar ook ten aanzien de ligging ten opzichte van het bestaande inrichting. De bebouwing op het terrein bestaat uit twee monumentale villa’s (ontwerp W.C. Metzelaar) met daarachter gelegen het gevangeniscomplex (ontwerp Heidenrijk). In de loop der jaren is hier nog het één en ander bijgebouwd, waardoor het totaal een enigszins gefragmenteerde indruk maakt. Het gehele programma is op verschillende taluds geplaatst. Het vigerende bestemmingsplan en de logisitieke en programmatische eisen lieten maar één mogelijke locatie voor de uitbreiding zien, nl. in de oksel van één van de villa’s en de nieuwbouw uit 1995. De kantooruitbreiding moest in het talud geplaatst worden om aan te kunnen sluiten op de interne logistiek van het bestaande complex en bovendien moest er ook een extra vluchtweg gerealiseerd worden om de inrichting te laten voldoen aan de aangescherpte eisen vanuit Justitie en de Rijksgebouwendienst.

  • location
    Berg en Dalseweg 287, Nijmegen
    client
    JJI de Hunnerberg
    floor area
    280 m2
    period
    2015
    status
    built
    contractor
    Timmers bv Roosendaal
    advisor
    Traject Zevenaar
    photographer
    Maarten Meester
    team
    Maarten Meester - architect
    Jeroen Stam - projectmanager
    Jan Bos - projectmanager
    Neal Jansen - project leader